Életünk héttizedét munkával, egytizedét a családdal, egytizedét politikával, egytizedét pedig kikapcsolódással töltjük.

Korábban nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy a munkáról lehet jó könyvet írni. Hát lehet, méghozzá nem is akármilyet! Az egyik leghasználhatóbb iromány, ami valaha is a kezünk ügyébe akadt, pedig volt néhány. Ha elolvasod, te is hanyatt fogsz vágódni tőle, különösen akkor, ha megtudod, hogy a szerző a vonaton ülve, gyakorlatilag egy út alatt írta meg.

Egyszerű, könnyen olvasható, és ami a lényeg: tele van ALKALMAZHATÓ módszerekkel, gyakorlatokkal, amelyek bárki számára megkönnyítik és hatékonyabbá teszik a munkavégzést.

Megtudhatod belőle, miért fáraszt annyira a munka, hogyan tudod látványosan javítani munkaeszközeid használatát, illetve mi a teendő, ha berágsz az asszonyra (vagy ez emberre). Teljesen mindegy, hogy mi a munkád, ez a könyv Neked szól.

A munka problémái tartalmazza azokat a meghatározó alapelveket és törvényeket, amelyek minden tevékenységre, a munka minden problémájára érvényesek. Mert itt találhatja meg azokat a felfedezéseket, amelyek napvilágra hozzák e problémák lényegét, és leírást adnak magának az életnek a felépítéséről.

A könyvben részletesen kifejtett vívmányok közé tartoznak az alábbiak:

  • A Zűrzavar anatómiája – és kezelése.
  • A Stabil Adat Tétele – a munka és az élet legalapvetőbb törvénye.
  • A Kontroll anatómiája – és annak módja, ahogyan a „rossz kontrollt” jóvá változtathatjuk.
  • Az Élet mint Játszma anatómiája – és a szabályok, amelyek szerint játsszák.
  • A Hatékonyság „titka”.
  • Az élet legalapvetőbb elemei – az Affinitás, a Realitás és a Kommunikáció.
  • A Kimerültség legelemibb oka, azokkal az erőteljes eljárásokkal együtt, amelyek visszaadják a fiatalság energiáját.

Itt tehát nem csupán olyan technológiát találhat, amellyel stabilitást teremthet a munkahelyén, hanem azokat a varázslatos eljárásokat is megleli, amelyekkel az élet egésze számára visszanyerhető az igazi öröm.