A könyvet olyan 14 év alatti tanulóknak javasoljuk, akik már tudnak önállóan olvasni. Azok a felnőttek is nagy hasznát veszik, akik gyermeküket, tanítványaikat szeretnék segíteni a tanulásban.

A könyv sok ábrával, egyszerű példákkal, lépésről lépésre mutatja be a tanulás akadályait és azok megnyilvánulásait. Megadja az akadályok kezelésének módját, legfontosabb eszközeit.

A könyv felépítése lehetővé teszi, hogy felnőtt segítő a gyermeket végig tudja vinni az anyagon, hiszen a fejezetek végén gyakorlati feladatok segítik a jobb megértést. A könyv tartalmaz egy útmutatót is, mely a segítőknek szól.

A tanulás szórakoztató!

A tanulás szórakoztató, ha tudod, hogyan tanulj. Csak akkor kellemetlen elfoglaltság, ha beleütközöl a tanulás három akadályába, és nem tudod mit tegyél velük. Ez a három akadály a kizárólagos oka annak, ha egy gyereknek elterelődik a figyelme, vagy nem tud öszpontosítani. Ezek önmagukban is bármelyik gyerekből lassú tanulót csinálhatnak. A nagy felfedezés ezen a területen az, hogy ezek egyszerű és pontos módszerek segítségével kezelhetők. A Hogyan tanuld meg? megmutatja, hogyan lehet ezeket felismerni és kezelni.

Ez a könyv része annak az oktatási könyvsorozatnak, amely L. Ron Hubbard, az elismert humanitárius, író és oktató művein alapul. L. Ron Hubbard kutatásai számos nagy horderejű felfedezéshez vezettek az írni-olvasni tudás és oktatás területén. Tanulási technológiáját világszerte több mint egymillió tanuló és oktató használja iskolákban és tanulócsoportokban.

Ezeknek az egyszerű készségeknek az alapos elsajátításával egy gyerek megtanulja, hogyan tud jobban tanulni és összpontosítani. De a legfontosabb az, hogy képes lesz megérteni és használni az anyagot, amelyet tanul, és ez a minőségi oktatás alappillére.

A könyv elsősorban 8-12 éves tanulók számára készült.